sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Ravelry häämöttää!

Kuvatukseton postaus tällä kertaa, vaikka näytettävää olisi. Coronet valmistui (paitti jonkun pitäs päätellä langanpäät ja muotouttaa se). En saanu sitä lankaa mistään lisää, joten käytin sitten sen violetin, mitä kamerapussukasta jäi. Yllättävän hyvä siitä silti tuli, ja se sopiikin paremmin kaulaliinan kanssa, kun niissä on samaa väriä.

Mutta postauksen pääsyyllinen on ravelry:

Found you!
You signed up on October 27, 2007
You are #49434 on the list.
395 people are ahead of you in line.
9681 people are behind you in line.
83% of the list has been invited so far

Moon ootellu jo ikuisuuden ja ehkä kutsu tulee jo huomenna! Tai viimeistään tiistaina! Alussa oli tosiaan semmoisen 13000 ihmistä mua ennen.. Hyvältä näyttää :)

Muuten neulerintamalle kuuluu Suden joululahjasukkien edistyminen puoleenväliin. Niistä ei kuvia tipu ennen kun joulukuun lopulla sitten, sattuneista syistä. Ja lankakauppavisiitiltä tarttu mukaan Kate Jacobsin Die Maschen der Frauen (mitä ikinä olikaan englanniks) ja sitä olen lueskellu tänään. Kielellisesti ei ole haastava, koska lukeminen sujuu samaa vauhtia kun englanniks ja suomeks. Ja aihepiiri on sopiva ja kiinnostava :) Vielä ku ottaa huomioon, että perjantaina täytynee yhdelle kivalle saksalaistytölle pikkusen neulomista opettaa, enkä osaa kun tasan alkeet saksan neulesanastosta. Kyllä tää tästä :)

Ravelryyyyyyn!

torstai 15. marraskuuta 2007

Toinen yritys

Löysin onneksi toisenkin lankakaupan, jonka sivuilla oli vielä Mega Stoppinoa sitä piposävyä tilattavissa. Siinä luki kyllä kerän kuvan vieressä, että tilaa äkkiä, varasto hupenee, että saa sitten nähdä. Mutta oli miten oli, niin kerät on euron halvempia kun siellä ei-oota myyvässä kaupassa, ja postikulujen kanssa jää just alle kympin. Muutaman euron siinä säästää, ei haittaa.
Olennaisesti asiaankuuluva seikka on talvi :D Nimittäin täällä Tübingenissä on pikkiriikkisen lunta maassa ja sää on kylmenevään päin. Nätti pipo lämmittäis päässä mukavasti..

Edit: hiihaa. Jo tähän aikaan aamusta sähköpostilaatikossa oli viesti, että sori, ei meillä sitä lankaa oo. Tämä kauppias ilmotti syyksi sen, että mä olin käyttäny hakukonetta (jep, mulla ei ole aikaa yksitellen klikkailla kaikkia saksalaisia nettilankakauppoja auki ja kattoa, onko niissä sitä lankaa, mitä haen) ja päätyny sen kautta niitten vanhalle sivulle. Guugle on hieno keksintö, pystyy hakemaan tietoa menneisyydestä! Saa nähdä jos vahingossa vielä löytyy kolmas kauppa, missä tota lankaa ei oikeesti ole myynnissä, sivuilla vaan lukee niin. Kraaaaaaaaaaaaaaaah...
Seuraavan kerran, ku klikkailen lankaostoksilla, säästyy ainaki näitten kahen kaupan tarkistamiselta.

keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Yhdestä kerästä kiinni

Kas niin, pitihän se arvata. Nettilankakaupalta tuli sähköpostia, että sori, ei voida toimittaa lankoja, kun niitä ei ole varastossa (eikä kai missään kellään). Tilasin kaks eriväristä kerää eikä kumpaakaan ollu. Mitäs ne sitten pitää semmosia keriä sivullaan näytillä tilattavana? Ihme touhua... En sitte saa hienoa pipoa :( Täytyy keksiä joku ees sinne päin oleva väri tilalle.

Neulomisen kannalta ainoa hyvä uutinen tänään oli, että sen ukrainalaistytön kanssa neulotaan perjantaina :) Ja vahvistukseks saadaan juoruamistaitoinen puolalaistyttö :D Ehkäpä otan puikot mukaan ja katon jos se vaikka innostuis neulomaan ... :D

maanantai 12. marraskuuta 2007

Taas kuvia :)


Postilokerosta löyty tänään tämmöinen kirja :) Elizabeth Zimmermannin Knitter's Almanac. En ole vielä kerenny tutustumaan, mutta mitä pikkusen luin, niin vaikuttaa vähän erilaiselta neulekirjalta. Enemmän semmosta romaanimeininkiä, ihan hyvä.

Tilasin taannoin toisenkin neulekirjan (Debbie Blissin Celtic Knitsin), mutta sitä ei näy. Sen sijaan vaikuttaa, että Saksan postilaitos on onnistunu toistaiseksi hukkaamaan yhden mulle tulleen paketin, jossa saattaa olla toi kirja. Jättekiva det.. Maksanu sen kuitenkin jo olen, että toivottavasti saankin sen. En osaa saksaks mitään älämölöä nostaa edes tarvittaessa.

Kamerapussukka oli muutama ilta sitten parin tunnin homma (jos siinä niinkään pitkään meni) ja nyt voi sitten hyvällä omalla tunnolla pistää valmiista töistä kuvia vähitellen, kun puikoilla on joululahjasukat. Niistä en vielä tiedä, pistänkö tänne ennen joulua näkyviin, kun en ole aivan varma, tykkääkö lahjansaaja kurkistella myös tänne naisten puolelle :D

Kamerapussukka 1o1n, 20 silmukkaa, kuutosen Wolle Rödel -bambut. Lana Grossa Mega Stoppino

Miksi valitsin tämän mallin: Kameralle tarvi saada mukavannäköinen suojus. Tiesin jo aikaisemmin valmiiksi saadun huivin perusteella (siitä kuvia myöhemmin), että lanka tykkää ehkä enemmän yksinkertaisesta neuleesta, jotta se pääsee parhaiten esiin. Enkä nyt tiedä, onko 1o1n pätkä mikään erityinen malli :D

Miksi valitsin tämän langan: Ihan vain siksi, että se oli lankavarastoni paksuinta lankaa.

lauantai 10. marraskuuta 2007

Lankaa odotellessa

Coronet-pipon lanka loppui yllättäin kesken. Surffailin muutaman kymmenen saksalaisen nettineulekaupan sivuilla, eikä samaa väriä löytynyt sitten kuin yhdestä (kun olin jo menettänyt toivoni). Valitettavasti postikulut ovat kalliimmasta päästä, mutta haluan tuon pipon valmiiks.

Lankapakettia odotellessa rupesin kutomaan Sudelle joululahjaksi sukkia. Puikkoina on 2,5mm bambut ja pelkään vaan koko ajan, että ne menee poikki :D

Yliopistoltakin löysin jo sattumalta yhden ukrainalaisen tytön, joka kanssa tykkää neuloa. Sen kanssa ehkä saadaan pienenpieni neulepiiri aikaan :) Otin vaan neuleen yliopistolle mukaan ja neuloin ennen tunnin alkua, niin johan se tuli heti juttelemaan. Tikkuamisella on sosiaalistava vaikutus :)

torstai 8. marraskuuta 2007

Vihdoin jotain näytettävää :)

Sain digikameran haettua postista alkuviikosta, ja nyt voin sitten kuvailla neulomuksiani :) Ensinnä pari kuvaa tekeillä olevasta Knitty.comin Coronet-piposta, jota väkerrän Lana Grossan Mega Stoppinosta.

Reunanauha on melkein valmis, muutama palmikonkierto enää. Tykkään langan väristä ja tykkään palmikoista :) Vaikka on vähän tuommoista kirjavaa, niin kuvio tulee kuitenkin nätisti esiin:


Miksi valitsin tämän mallin: Ensinnä toki aattelin, että yleensä tarvin pipon. Toiseksi halusin palmikkopipon. Sitten tulin aatelleeksi, että pystysuuntaset palmikkoraidat saa mun pään näyttämään ihan kummalliselta (tästä ei ole todisteita, mutta semmoinen mielikuva mulle silti tuli). Kolmanneks halusin edelleen palmikkopipon, ja onneksi löytyi Coronet :) Ja korvien päälle tulee ohjeenkin mukaan kaksinkertainen neule, kun tämä palmikkoreuna käännetään ylös.

Miksi valitsin tämän langan:
Mun lankavarastoni täällä Saksassa ei saa ylittää yhtä tavallista muovikassia, sen päätin. Niinpä pipo pitää tehdä varastolangoista.. *virnu* tosin muovipussissa on vielä vähän tilaa, niin ehkä tilaan tätä väriä lisää. Ei nimittäin ole kuin yksi kerä, ja vaikka Mega Stoppino on nättiä, niin riittoisaa se ei ole (50g/90m).

tiistai 6. marraskuuta 2007

Turveteloa!

Kash niin :) Nyt tämä Lintu sai viimein aikaiseksi neuleblogin. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäis, ja ravelryn myötä tää on aika välttämätön :) En ole ihan varma, vaivaudunko kirjottamaan saksaksi tai englanniksi, kun ei mulla ole suomekskaan paljon mitään sanottavaa. En ole ihmeellinen, erikoinen enkä ollenkaan mielenkiintoinen, olen vain uusi.

Tällä hetkellä ravelryyn on pääsemässä n. 8300 ihmistä ennen minua. Ravelry-nappia tuonne sivupalkkiin saatte siis vielä odotella hetken.

Neuleblogin sisimpään olemukseen kuuluu esittely sen kirjottajasta.
  • parikymppinen tytönheitukkaopiskelija Suomesta, mutta nyt bloggailee Tübingenistä, Saksasta, opiskelijavaihdon vuoksi. Ko. henkilö muuten opiskelee germaanista filologiaa ja aikoo isona kääntäjäksi.
  • yllämainittu löysi Tübingenistä lankakaupan kolmantena päivänä saapumisesta.
  • yllämainittu tykkää enemmän pintaneulomisesta kuin kirjoneulomisesta, mutta koska on kaksosmerkkisenä kahtiajakautunut, arvostaa kansanperinnelapasia ja tahtoisi itsekin joskus tehdä jotain yhtä hienoa. Kansasta riippumatta.
  • yllämainittu ole koskaan saanut mitään isompaa tehtyä. Suurimmat projektit ovat olleet kaulaliinoja ja sukkia. Ks. seuraava selitys alla.
  • yllämainittu neuloi aiemmin sen mukaan, kun inspiraatio iski, mutta viimeisin inspiraatio alkoi muistaakseni n. puolitoista vuotta sitten, eikä ole vieläkään ohi. Siinä yksi syy, miksi tämä blogi näki yleensä päivänvalon ikinä.
  • yllämainittu ei tahdo luokitella itseään minkääntasoiseksi neulojaksi, vaan on sitä mieltä, että langalla ja puikoilla saa mitä vaan tehtyä, tietenkin auttaa jos on ohje. Neulonnan saralla "liian vaikea" saa jo olla melkoinen tekele. Jos jollekulle moinen tulee mieleen, niin haaste otetaan vastaan :D