lauantai 31. tammikuuta 2009

Tammikuu päättyy, hamsterikuu alkaa

Sopivasti tammikuun päätteeksi (puoli tuntia ennen puoltayötä..) sain Cascading Leavesit valmiiksi. Liitän kuvan huomenna, tänään en enää jaksa. Höskät menevät myöhästyneeksi joululahjaksi kaverille, jonka sukat rakastettava koiranpoikaseni söi siellä hoidossa ollessaan.

Malli: Jeanie Townsendin Cascading Leaves (Ravelry). Tein 8 mallikertaa varteen, en jatkanut jalkaterään.
Lanka: Regia 4-fädig Mini Ringel Color nro 5211. Tykkään väriyhdistelmästä tosi paljon, ja kun neuloin kahdesta kerästä niin raidoittuikin tosi nätisti, vaikka vähän etukäteen pelkäsin, mitä tuleman pitää. Ei missään tapauksessa jää viimeiseksi raitasukkalankakokeilukseni.
Puikkoina Wolle Rödelin 2,5mm bambut, toisessa sukassa näitä neljä ja viidentenä Addin 2,5mm metallisukkis. Bambut on ihanat mutta niissä on se vika, että menevät poikki ennemmin tai myöhemmin.

Näissä sukissa on mun uusi rakkauteni, pyöreä kantapää. Kantalappu on ihan normi, mutta kantapää käännetään niin, että kantapäästä tulee melkein puoliympyrän muotonen. Parantaa istuvuutta ja on nätin näkönen. Kuvasta huomaa hyvin, kuinka saajan jalka on pienempi kun mun :D

tiistai 27. tammikuuta 2009

Jotta lanka ei loppuisi varastoistani

Joku varautuu Hamsterikuuta varten. Ostin neljä kerää Dropsin Fabel-sukkalankaa, teki mieli ja halusin kokeilla jotain uutta. Olen nyt pelottavasti intoutunu tikkuamaan noita ohkasia lankoja sukiksi.
Addin puikot oli pakko ostaa, kun Cascading Leaves -parin toista sukkaa tikuttaessani onnistuin katkasemaan yhden bambuisista kakspuolikkaistani :( Maansuru ja kohteeksi Heinin lankakauppa, rahallisesti huono idea, mutta lankavaraston karttumisen kannalta luontevaa. Siellä on sillä tavalla hiplattavan mukavasti pistetty langat esille, että vois tunnin verran vaan pyöriä ja ihastella ja hypistellä lankoja.
Cascading Leaveseista tulee sitten kuva, kun saan väkerrettyä parin valmiiksi. Tommonen malli on erinomainen luentoneule!

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Eka Knit-A-Longini!

Ravelry on mieletön paikka. Oikeasti on. Mä olen yliarka osallistumaan oma-alotteisesti edes semmoseen touhuun, mikä on musta kivaa, eikä osallistuminen olis mikään iso juttu (go figure). Miettikää mikä onnenpotku: mä sain Ravelryn kautta kutsun Jean Townsendin Cascading Leaves -sukkien yhteisneulomukseen, KALiin, KnitALongiin! Ihan vain siksi, että tylsänä päivänä katoin kaikki Ravelryssä tarjolla olevat ilmaset kuvalliset sukkamallit läpi ja napsin sieltä omaan työjonooni kaikki sukat, jotka edes jossain määrin miellytti. Ravelryssä on semmoinen toiminto, ilmeisesti, että saman ohjeen jonoonsa lisänneet voi kutsua ohjetta koskevaan ketjuun kerralla. Vaikeasti selitetty, mutta jos ette tiedä, mistä on kyse, liittykää Ravelryyn - ette tule katumaan!
KAL-sukkamalli ilmeisesti vaihtuu joka kuukausi (varautukaa siis sukkasateeseen), mä osallistunen ainakin aluksi niinä kuukausina Townsend-KALeihin, joitten KALitettava sukkamalli on mulla jo Ravelryn jonossa valmiina. Käykö tässä niin, että teen kahettoista sukat tänä vuonna o.O