keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Team Edward



Kun mulla ei ollu omenaa, koira joutu poseeraamaan. Kävin kattomassa Twilight-leffan ja hurahdin, piti oikein kirjakin ostaa (mikä hävettää, koska ennevvanhaan mä olin lukenu kaikki leffaksi tehtävät kirjat jo hyvän aikaa ennen leffojen ilmestymistä). Leffassa bongasin Bellan kivat harmaat lapaset, pitkävartiset, ja halusin hetivälittömästi samanlaiset. Oli siinä muitakin neuleita tyrkyllä, mutta noi tumput kolahti kyllä. Ravelryn jonoon olin pistäny semmoset jo aiemmin, tietämättä Twilightista mitään, joten tää on ihan selvästi sattuman oikkua kaikki. Lisäksi tulppaani/hevosenkenkäpalmikko on eka palmikko, johon olen ihastunu.
Mä tarttin tumput ja nää on oikeasti pitkästä aikaa semmoset, joihin olen erittäin tyytyväinen. Let me introduce SubliminalRabbitin Bellan lapaset Novitan Ainosta. En oikein tykänny neuloa noin halkeilevaa lankaa, mutta väri ja tiheys passasivat mulle hyvin. Puikot metalliset vitosen Novitan sukkikset, painovat kun synti kun oon bambuilla neulonu enemmän nytten. Tein yhden hevosenkengän enemmän, että sain kämmeneen pituutta riittävästi, ja peukalon kohalle vastapuolelle kämmentä loin yhen ylimääräsen silmukan. Vaikka häsläsin palmikoitten välirivien kanssa, onnistuin käsittääkseni tekemään samat häsläykset kumpaankin lapaseen. Don't count, don't tell. Valituksen sana tulee siitä, että jouduin toiseen peukaloon alottamaan toisen kerän ja painoa lapasille tuli silti vaan 97g, langanpätkiä jäi ylitse yhteensä gramma. Se siitä sadasta grammasta per kerä.

Jos tarkkaan kattoo, nii elukalla on samanväriset silmät kun Edwardilla :)

tiistai 24. helmikuuta 2009

Hampsteritöitä: Loistokkaat

Pari viikkoa myöhässä täytyy esitellä nämäkin. Knitty.comin Dashing-kämmekkäät pikkuisen modattuna olivat serkun miehen joululahja. Neuloin ja toimitin vasta helmikuussa, kun neuleinspis ajoittuu niin huonosti välillä :D Kuva on saajan ottama, kun mulla ei ollut kameraa käsillä kun sain noi valmiiksi. Modauksia tuli sen verran, että tein palmikonväännöt vain kertaalleen, ja pistin peukalot sillä tavalla väärin päin, että keskimmäinen palmikko osuu peukalon alle ja peukalo näyttää kasvavan siitä. Kämmekkäät ovat peilikuvallliset ja aika pitkävartiset, vaikka jätin peukalon alta puolet ohjeenmukaisista kerroksista pois. Tein isomman koon ohjeen mukaan Novitan seiskaveikka Isoveljestä, väri tuo vihreänruskeanharmaa. Kulutus tasan 90g ja puikkoina 4mm Wolle Rödelin luottobambusukkikset.

maanantai 23. helmikuuta 2009

Hampsterointeja: Kämmekkäät

Koiran jalalle pitävät seuraa Laura Haygoodin palmikkokämmekkäät jostain aivan randomista mohairmuovilangasta, josta ei ole tietoa vyötteenkään vertaa. Kokonaiskulutus 42g ja noi vaaleammanpunaset raidat on oikeasti persikanvärisiä vaaleita oransseja, kun sekalaista pinkkiä kimaltelevaa random-mohairlankaa ei tietenkään riittäny kumpaankin. Mutta saaja tykkäsi ja onhan noi lämpöset. Puikkoina Wolle Rödelin nelosen bambusukkikset ja se siitä. Hamsterigrammoja :)
Tie sitten miten järkevää on grammojen kartutuksen kannalta neuloa mohairtyyppisiä lankoja, mutta jotain noista sekalangoista on tehtävä. Ja yllättävän painavat noi oli, jos miettii, että isoveikasta tehdyt vähän pitempivartiset painaa kuitenkin 90g.

tiistai 17. helmikuuta 2009

Hamsterikuu: Kevät liikkeelle!



Spring Forward -sukat Knitty.comista. Olen oikein tyytyväinen, mallikuvio asettu tosi nätisti. Valitettavasti toisessa kerässä oli kaksi solmua, ja toinen sukka on raidottunu ihan miten sattuu, mutta vähän sinne päin. Kyllä ne pariksi tunnistaa.
Lanka Dropsin Fabel, väri 904 erästä 3522. Puikkoina Addin 2,5mm metalliset sukkapuikot. Tismalleen täsmälleen ohjeen mukaan, koko toivottavasti 39/40. Justiin sopivasti sain valmiiksi, kun nämä ja Marigold-pipotus on lahjoja huomenna Saksasta laskeutuvalle kaverilleni :) Ehkä siivouksen ja koulujuttujen kirjottamisen lomassa vielä ehtisi vaikka tumput väkertää, tai jotain. Kulutus 80g.
Näissäkin on muuten se kiva pyöreähkö kantapää, joka oli Cascading Leaveseissa myös. Mä en taida enää sitä laatikkokantapäätä tehdäkään.

Hamsterikuu: Marigold-pipo

Oikea väri on jotain noiden kahden väliltä. Valaistus tekee ihmeitä fuksianväriselle langalle :D
Marnie MacLeanin Marigold-pipo. Kesäpiposta on kiva tehdä talvipipo, tykkäsin mallista ja reikien takia valitsin karvalangan. Ja vähän siksikin, etten tienny, mitä muuta tosta langasta ny sitten voisi tehdä.
Tässä on siis toinen hampsterityö, ensimmäistä ei ole vielä esitelty, kun mulla ei ole siitä kuvaa. Langankulutus 60g \o/ Lankana Novitan Maxi Mohair, puikot Wolle Rödelin kutosen bambusukkapuikot. Väri 738 erästä 6093. 72 silmukkaa.
En sitte tiedä, mitä tosta loppunöttösestä tekis, kun se on vaatimattomasti vissiin neljässä eri osassa..

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Hauvakämmekkäät

Tein kaverille joululahjaksi hauvakämmekkäät. Viime vuoden joululahjaksi siis. Parempi myöhään kun ei sillonkaan?Lankana punanen ja valkonen seiskaveikka. Puikkoina 4mm Wolle Rödelin bambut (joita myöten seiskaveikka soljuu eikä jumita niin kun metalli- ja varsinkin muovipuikoilla neuloessa aina). Malli on kämmekkääksi mukailtu Barbro Wilhelmssonin lasten lapasista, joihin ei ole suoraa linkkiä sitten missään muualla kun Ravelryssä. Oikeastaan nappasin noista vain ton koirakuvion. Piti tehdä valkoisen käppänän omistajalle kämmekkäät, joissa on valkoinen käppänä :)

Näistä ei saa hamsterigrammoja, kun alotin jo viime vuoden puolella :(