tiistai 9. marraskuuta 2010

Eka viikkopäivitys

Noh, katotaan, onko tämä ensimmäinen vai ensimmäinen ja viimeinen viikkopäivitys. Aattelin, että kun neulomisinspis jatkuu, jatkuu, jatkuu (graduinspis ei ole edes alkanut), niin sitä voisi jotenkin dokumentoida.
Annoin miehelleni ohjeeksi ottaa kuvia, joista näkee, että jotain on puikoilla, mutta selvää ei tarvitse saada. Miekkonen teki työtä käskettyä :)

Ensimmäisessä kuvassa on Wendy D. Johnsonin Wrought Iron Socksit Toe up socks for every body -kirjasta. Onnistuin päättämään, että haluan pitää polvisukkia koko talven, mutta minulla on vain kolme paria, ja nekin kaikki kaupasta ostettuja. Lanka on ihanaista, täysin mun väristäni Zitron Trekking Hand Arttia värissä Atlantik, joka on kuvasta huolimatta sinisen ja sinivioletin sekoitusta. Mulla on tuota väriä yhteensä 300g, joten siitä voi turvallisesti alottaa polvisukat. Mallikerta on hyvin yksinkertainen ja oikeastaan sitä voi tehdä vaistonvaraisesti arvaamalla. Muokkasin kaaviota sen verran, että keskimmäiset silmukansiirrot kulkevat vuorotellen vasemmalle ja oikealle, eivätkä koko ajan samaan suuntaan. Jotain mielenkiintoa edes.

Toisessa kuvassa on melkein valmis Stephenie van der Lindenin Esther-sukka. Sen pari on jo valmis, tämä odottaa, että laskisin pääteltäväksi jäävät silmukat. Lanka on Anttilan Coralloa, jota jouduin kerjäämään lisää Ravelrylaisilta, ja sainkin :) Yllättäen opin mallikerran ulkoa, tavallaan huomaamattani, koska tekele ja ohje eivät loppuviikosta päätyneet enää samaan pussiin, ja jouduin ulkomuistista neulomaan junassa. Neule eteni aika kivasti, vaikka alun perin olinkin varma, että en saa sukkia ikinä valmiiksi.

Tässä kuvassa on tuloillaan kaksi hihaa yhtaikaa. Neulon vihreästä Isoveikasta Dropsin villatakkia, ekaa ikinä! Aloitin hihoista, koska muuten neule jäisi takuuvarmasti kesken. Hihojen jälkeen ei puutu enää paljon mitään, mutta jos olisin aloittanut etu- ja takakappaleista, niiden jälkeen pitäisi vielä tehdä hihat. Hihoista ne lukuisat aloitetut ja puretut vauvakokoiset villatakitkin ovat aikanaan jääneet kesken.

Neljäntenä Regan violetista 4-fachista Cookie A:n Kristit, jotka ovat lempparini Sock Innovation -kirjasta. Kaavion seuraaminen on mukavaa, ja tuntuu oikeasti siltä, että neuloessa saan jotain kaunista aikaan. Nyt työ ei ole edennyt, koska pitäisi purkaa pari puikollista silmukansiirtoja yhden pikku virheen takia.

Viimeisessä kuvassa on Lasini-nimisen toiminimen?, hollolalaisen Sini Loukon tekemä pöllökoriste ikkunaan :) Kuvattu illalla, kun ikkunan takana on pelkkää pimeää. Bongasin pöwwöt Lahden Kätevä & tekevä 2010 -messuilta, mitään muuta sieltä ei tarttunutkaan matkaan. Tarjolla olisi ollut semmoisiakin, joissa kahden ison pöllön lisäksi on 1 - 3 pikkupöwwöä, mutta nämä kaksi isoa kuvaavat meidän perhetilannettamme nyt parhaiten. Ainakin sillä lailla minä nuo pöllöt tulkitsen :)

Ei kommentteja: