perjantai 5. maaliskuuta 2010

Tiskirätteilyä ja sytomyssyilyä

Johan siitä taas on aikaa, kun olen päivittänyt mitään. Menin helmikuussa naimisiin, mutta häähuivistani ei ole vielä bloggauskelpoista kuvaa. Viimeinen valmistunut neule ennen häähuivin aloittamista on tiskirätti! On jo käytössä ja hyväksi havaittu. Tassutiskirättini Ravelryssa. Malli on Susan Mrennan Get a clue, jota sen verran muokkasin, että lisäsin neljä riviä ylä- ja alareunaan ja sivuille kaksi silmukkaa per reuna, ja tulikin ihan sopivan kokoinen tähän lapiokäteen. Lanka jotain ikivanhaa Pirta Sambaa, kai K-Kaupan entisiä omia merkkejä, 3.5mm bambupitkulaispuikot ja yhden päivän projektiin kului 31g lankaa.


Häähuivin jälkeen meni viikko, ennen kuin otin juna/työneuleeni laukusta, mutta koska se on juna/työneule, piti kotona kutoa jotain muuta. Tein Pohjois-Karjalan sytomyssykeräykseen Angela Hahnin Beaufort Hatin. 120 silmukkaa, 3,5mm sukkikset, Wolle Rödelin Malta Coloria kului 61g, eli vähän päälle kerä. Kunnon lankasyöppö tuo pipahdus. Edelliseen myssyyn verrattuna tämä on kuvasta huolimatta mielestäni hillitympi kuin Odessa, koska langalla on niin kovin kiire vaihtaa väriä sekalaisesti, että lopputulos on lähestulkoon rauhallinen. Punainen dominoi selvemmin. Ravelryssa.


Lukemani mukaan sytomyssyille on todellista kysyntää, joten sen pelossa ei tarvitse jättää pipoa tekemättä, ettei sille olisi käyttäjää. Ei tarvitse niinkään ajatella, että pitäisi pipoja ihan hirmu paljon tehdä - yksi pipo lämmittää aina yhden ihmisen mieltä. Kun moni tekee yhden, niin yksistä tulee monta :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heipä hei!
Suunnitelmia on, ideoita on, ajatuksia on - pakettikin kenties valmistuu! Hauskaa kesää :)

Anonyymi kirjoitti...

Soon moro. Lankoja kävin jo ostamassa, namit unohtui mutta eivät puutu paketista. Huomenna matka jatkuu kangaskauppaan. Ehkä...

Terveisin, Kaheli Anonyymi