tiistai 29. joulukuuta 2009

Mustikkavohveleita, nams

Mieheke sai joululahjansa vasta joulun jälkeen, kun mun teki mieli neuloa seiskaveikkasukat aivotnarikkaan-mallista. Ravelryn jonossa oli jo hetken aikaa majaillut Sandy Turnerin Blueberry Waffle socks, joissa on mun mielestä enemmän kyse onnistuneesta väriyhdistelmästä kun tajunnanräjäyttävästä mallikuviosta (joustin rikotaan muutamilla oikeilla silmukoilla säännöllisesti). Tämmöisen "mallin" kuuluukin mun mielestä olla ilmaisohje, mutta se ei vähennä sukkien arvostusta - nytkin ovat miehellä jalassa ja tykkää. Kyllä välillä on ihan hauskaa kutoa semmoisesta ohjeesta, jota ei tarvihe ensimmäisen mallikerran toiston jälkeen vilkuilla paperista.

Ihan tavallinen lappukantapää ja suht tavallinen varvasosa. En tehny ohjeen mukaan, koska miehekkeen varpaat ei todellakaan ole mitenkään pyöreästi asettuneet. Pölläsin kuitenkin idean tehä kolmen puikon päättelyn, joka toimi hyvin ja on siisti ulospäin.


Joustimen tein nelosen puikoilla, muun sukan kolmepuolikkailla. Lankaa meni yhteensä 137g ja valmistuivat kahdessa päivässä. Ravelryssa.

Ei kommentteja: